lauantai 24. maaliskuuta 2012

Kevään merkkejä

Takapihan riippukirsikka...

Kukkapenkin tulppaanit...

Atsalea juniorin ikkunan alla...

Nyt on niin ihanaa, ettei ole tosi. Tykkään keväästä ja sen heleänvihreistä väreistä ja kaikkinaisesta kukkaloistosta. Kääntöpuolella on kaiken kattava kellertävä siitepölykerros ja 20.3. rikottiin ennätys sen määrässä eli 9369 hiukkasta kuutiometrissä ilmaa. Onneksi allergiat eivät kauheasti vaivaa.

Kevään merkki on myös tarve käynnistää ilmastointi ensimmäisen kerran, kun lämpötilat alkavat nousta hellelukemiin. Viime viikonloppuna seniori rupesi testaamaan laitettamme ja totesi sen heittäneen lopullisesti veivinsä. Viimevuodet se on toiminut lähinnä tekohengityksen voimin, mutta sentään toiminut. Nyt näytti sydänkäyrä pelkkää suoraa viivaa. Onneksi seniori on insinöörismiehiä ja töittensä puolesta tämä LVI-puoli on tuttua. Enempiä aikailematta hän tutki markkinoita, valitsi kolme mielestään sopivaa laitetta ja pyysi tarjouksia. Perjantaina oli kaikki info kasassa ja valinta tehty. Ensi torstaina ja perjantaina tullaan tekemään asennukset. Menee siihen taala poikineen, mutta samalla vaihtuu lämmityslaite myös ja muokkaamme rööristöä yläkerrassa, että vierashuoneen ilmastointi ja lämmitys toimisi paremmin. Ettäs tiedätte, tulevat vieraat! Minun osuuteni koko hommassa oli soittaa sähköyhtiöön, sillä saamme arviolta $240 bonuksen, kun vaihdamme nykyisen laitteiston energiaystävällisempään. Sieltä tullaan ensin syynäämään vanha ja sitten uusi laite ja sitten avautuvat kukkaronnyörit.


5 kommenttia:

  1. täällä vielä hieman lunta, mutta paljon sulia paikkoja kun asteita on ollut jo +10 :) ja kukkapenkissä myös jo tulppaanien alkuja!

    VastaaPoista
  2. +10 astetta! Siitähän se kevät jo lähtee nopeasti liikkeelle. Yhdessä humauksessa se tuli tännekin, vaikkei nyt lumikasojen keskeltä tarvinnut kaivautua esiin.

    VastaaPoista
  3. Jotenkin tuosta kirsikkapuusta tulee mieleeni kimonosi! Huikean ihana varmaankin, tuoksuuko se (siis puu, ei kimono)?

    VastaaPoista
  4. Vain ulkonäöllisesti kaunis, ei tuoksua minkäänmoista (ei kimonossa eikä kirsikkapuussa).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä päässä takapiha paksun lumen peitossa! Narsisseja sentään uskalsin jo laittaa ruukkuun ulos, kun ne kestävät jopa 10 astetta pakkasta. Heti ensimmäisenä yönään saivat lumipesun :)

      Poista